Головна » 2016 » Листопад » 6 » Прозарплату вчителів ,які працюють у двох школах
15:21
Прозарплату вчителів ,які працюють у двох школах

Про зарплату вчителів, які працюють у двох школах

Умови роботи за сумісництвом врегульовані постановою Кабінету Міністрів України від 3 квітня 1993 р. №245 «Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій» та спільним наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України, Міністерства фінансів України від 28 червня 1993 року № 43 «Про затвердження Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій».

Відповідно до постанови уряду №245 робітники, спеціалісти і службовці державних підприємств, установ і організацій мають право працювати за сумісництвом, тобто виконувати, крім своєї основної, іншу роботу на умовах трудового договору. На умовах сумісництва працівники можуть працювати на тому ж або іншому підприємстві, в установі, організації у вільний від основної роботи час.

Згідно з п.11 додатку до Положення про умови роботи за сумісництвом не вважається сумісництвом інша робота, яка виконується в тому разі, коли на основній роботі працівник працює неповний робочий день і відповідно до цього отримує неповний оклад (ставку), якщо оплата його праці по основній та іншій роботі не перевищує повного окладу (ставки) за основним місцем роботи.

Тому робота вчителя в іншій школі (або декількох) у обсязі, що складає разом з основним місцем роботи повну ставку, не вважається сумісництвом.

Однак щодо оплати праці вчителів, то тут той факт, що вони працюють у декількох школах, зокрема й за сумісництвом, не впливає на порядок визначення заробітної плати.

Оплата праці педагогічних працівників провадиться відповідно до Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.1993 р. №102, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 27.05.1993 за № 56.

Згідно з п.68 Інструкції №102 місячна заробітна плата педагогічних працівників установ освіти визначається шляхом множення ставки заробітної плати на їх фактичне навантаження на тиждень і ділення цього добутку на встановлену норму годин на тиждень. Встановлена при тарифікації заробітна плата виплачується щомісячно незалежно від кількості тижнів і робочих днів у різні місяці року.

Пунктом 73 Інструкції встановлено, що погодинна оплата педагогічних працівників допускається лише при оплаті за години заміщення тимчасово відсутніх по хворобі або з інших причин вчителів, яке тривало не більше двох місяців, а також при оплаті працівників підприємств, організацій та установ, які залучаються для педагогічної роботи. Якщо заміщення тривало понад два місяці, то оплата праці педагогічного працівника провадиться з першого дня заміщення за всі години фактичного педагогічного навантаження в порядку, передбаченому п.68 цієї Інструкції, тобто за тарифікацією.

Форма Тарифікаційного списку вчителів та інших працівників школи затверджена у додатку 1 до Інструкції № 102.

Переглядів: 1196 | Додав: maqna_T | Теги: зарплата вчителя, робота в двох школах | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: